Katso kuusi tiukkaa faktaa Vapaaehtoisesta pelastuspalvelusta!

 

HMPK mukana Vapaaehtoisen pelastuspalvelun (Vapepa) toiminnassa

 

HMPK:lla on oma hälytysryhmä Vapaaehtoisen pelastuspalvelun Vapepa:n Helsingin paikallistoimikunnassa (Stadivapepa).

Hälytysryhmämme osallistuu etsintä-, liikenteenohjaus-, kuriiri- ym. tehtäviin, joissa moottoripyörä on nopea väline liikkua paikasta toiseen. Valtaosalla ryhmän jäsenistä on ns. matkaenduro ajokkinaan, mutta mukaan voi liittyä myös tavallisella katupyörällä. Talviaikana tukeudumme autokalustoon. Mielekkäitä tehtäviä ja harjoituksia löytyy kaikille eikä osallistuminen toimintaan vaadi erityistaitoja - Vapepa kouluttaa.

Jos olet kiinnostunut liittymään mukaan toimintaan tai haluat tietää enemmän HMPK:n Vapepa-toiminnasta, ota yhteyttä sähköpostitse

hmpkvapepa@gmail.com




BMW F800 GS Vapepa-varustuksella

 

 Etsintätehtävissä

 

 SAR-harjoitus Helsinki-Vantaan lentokentällä 2011

 

Helsingin poliisin ja Vapepan etsintäharjoitus 2011

 

Stadin turvaksi -tapahtuma Rautatientorilla 2014

 

 

 Vapepa suurharjoitus Keravalla 2015

 

 

SPR:n/Vapepan ea-bussi ja johtoauto Risti 199 Nuuksiossa 2015

 

 

 

TULE MUKAAN HMPK:N VAPEPA-TOIMINTAAN

 

Vapaaehtoinen pelastuspalvelu (Vapepa) on Suomen Punaisen Ristin koordinoima 50 järjestön yhteenliittymä. Vapepan tehtävänä on tukea viranomaisia erityisesti paljon pelastushenkilöstöä vaativissa tehtävissä. Näissä tilanteissa Vapepa toimii pyydettäessä yhteistyössä viranomaisten kanssa, täydentäen ja tukien poliisi-, pelastus- sekä sosiaali- ja terveysviranomaisia. Tavallisin tilanne, jolloin viranomaiset hälyttävät Vapepan, on kadonneiden henkilöiden etsintä, mutta tehtävä voi koskea kaikkea majoituksesta ja liikenteen ohjauksesta henkiseen tukeen.

 

HMPK:n Vapepa-ryhmä on osa Helsingin paikallistoimikuntaa eli Stadivapepaa. Osallistumme vuosittain useita kertoja hälytyksiin, harjoituksiin ja monipuoliseen koulutukseen (esim. pelastuspalvelun peruskurssi, etsintä-, viesti- ja ensihuollon kurssit, EA1, EA2).

 

HMPK:n ryhmän jäsenet osallistuvat toimintaan moottoripyörillä, autoilla ja jalan eli mukana oleminen ei vaadi tietynlaista pyörää tai muutakaan kalustoa. Mitään erityistaitoja ei mukaan lähteminen vaadi – halu auttaa lähimmäistä hädässä riittää. Jos mielenkiintoa ja sitoutumista on, vapaaehtoista koulutusta järjestyy jatkuvasti matkan varrella.

 

HMPK:n ryhmä tarvitsee lisää jäseniä. Jäsenyys ei velvoita mihinkään: päätät joka kerta itse, lähdetkö mukaan hälytykseen, harjoitukseen tai koulutukseen. Aina ei kaikille sovi ja siksi on hyvä, että ryhmässä on riittävästi jäseniä.

 

Kiinnostaako, tahdotko tietää lisää?

 

Tutustu Vapepan sivuihin www.vapepa.fi tai kerhon omiin sivuihin ja foorumin Vapepa-osioon. Jos haluat liittyä tai tarvitset enemmän tietoa, älä epäröi ottaa yhteyttä ryhmän vetäjään Jukka Kaarnaan tai sähköpostilla hmpkvapepa@gmail.com

 

Huomenna sinä tai läheisesi voi tarvita apua. On hyvä tietää, että viranomaisten jatkuvasti pienenevien resurssien lisäksi on olemassa suuri määrä ihmisiä, jotka ovat valmiita auttamaan vapaaehtoisesti. Liity sinäkin mukaan tähän joukkoon!

 

Terveisin

 

Vapepan Helsingin paikallistoimikunta – Stadivapepa

Helsingin Moottoripyöräilijäkerho – HMPK ry

Torppa News
Kerhoralli - Rottaralli 24.-26.7.2020 Lisää >>
Poker run/ajo - la 22.8.2020 Lisää >>
Ajokauden päättäjäiset - la 10.10.2020 Lisää >>
Glögijuhlat - la 5.12.2020 Lisää >>
©2020 Vapepa | Helsingin Moottoripyöräilijäkerho - HMPK ry - Putteri (MMD Networks Oy)